Ge Wit ’t Oit Noit Nie wint!!

Ge Wit ’t Oit Noit Nie wint 62e Brabantsedag

25 AUGUSTUS 2019 – 22:51

HEEZE – De 62e Brabantsedag Heeze kende zondag een warm én prima, probleemloos verloop. Eenzelfde aantal bezoekers als vorig jaar – zo’n 40.000 gasten – genoot van het dagvullende programma op de Sfeer&Smaakpleinen, en natuurlijk van de grootste theaterparade van het jaar.

Het niveau van de theaterparade hield volgens zowel de diverse jury’s als bezoekers gelijke tred met de zomerse temperatuur: ‘Ongekend hoog’ was een veelgehoorde en kernachtige samenvatting. Het publiek spreidde zich wel over het parcours en zocht vooral schaduw. Die luxe hadden de tweeduizend acteurs helaas niet, en dat maakt het respect voor hun topprestatie alleen maar groter. Het vele en attent door de oplettende wagenbegeleiders aangereikte flesjeswater maakte de tweeëneenhalf uur durende continue theatervoorstelling voor de parademakers wat draaglijker.

Dit is de top drie van het algemeen klassement:
·      Algemeen winnaar werd Ge Wit ’T Oit Noit Nie, met Storm van Ramptoerisme. Wat?! Dat moet ik zien!
·      Op de tweede plaats eindigde Vriendenkring De Rijten met De blijde intrede: Een egotrip door Brabant.
·      Bloed, Zweet & Tranen (B,Z&T) behaalde de derde plek met Michelin. De culinaire band met Brabant.

Vriendenkring Ietskes Schif won zowel de Persprijs als de HWV Publieksprijs (van de Heezer Winkeliers Vereniging) met Gevlucht uit Kamp Vught. Ontsnappen voor vrijheid.

Voor het eerst in vijf jaar is bovendien de bijzondere Parelprijs weer uitgereikt, aan Bouwerij Skôn voor hun creatie Vincent. Wat beweegt hem? Deze prijs, een speciale vermelding, is voor een uitzonderlijke groepsprestatie, constructie, uitbeelding of materiaalgebruik.

De volledige uitslag van de theaterparade van de 62e Brabantsedag is te vinden opbrabantsedag.nl/uitslag.

 

 

 

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Ge Wit 'T Oit Noit Nie

Thema door Anders Norén

Spring naar toolbar